CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, November 17, 2010

Update - skole

Hej allesammen

Long time no see, I know - and I am really truly sorry about that!
jeg har haft ekstremt travlt herovre, og der har hverken været tid eller overskud til at sætte mig ned og skrive blog indlæg, desværre.
men prøver idag og se om jeg ikke kan skrive et par stykker, og samle op på det jeg ikke har fortalt gennem den sidste tid.

Dette indlæg kommer udelukkende til at handle om min skolegang her i usa, hvor jeg jo går på "Morley Stanwood High School", som senior!

Min skole starter hver eneste dag kl 8.10 og slutter kl. 15.15, det er lange dage, men man tænker ikke rigtigt over det, fordi at der ikke er mere end et enkelt frikvarter (spisepausen) som for mit vedkommende ligger efter 2. time, ca. kl 10.

Jeg er ikke sikker på om jeg har nævnt mit skema før, så jeg nævner det nu, denne gang med karakterer, updateringer og klasserne og omkring lektierne.

i første time har jeg Algebra 2. Denne klasse valgte jeg udelukkende kun fordi at jeg ville af med en anden klasse, og ikke fordi at jeg er vild med matematik overhovedet, eller god til det for den sags skyld.
I starten gik klassen fint nok, og det var meget let det hele. Men for at gøre en lang historie kort så udviklede matematikken sig, og min hjerne kunne sgu ikke følge med.
jeg dumper klassen, og alle prøverne deri.
Jeg synes at fremtidige udvekslingstudenter kraftigt bør overveje om de virkeligt ønsker at tage dette fag, da det er ekstremt svært!

Men videre, ingen grund til at træde mere i lorten, når det ikke er nødvendigt!

I anden time har jeg Lifetime sport, som er ligesom den danske idrætsklasse, blot med amerikanske sports istedet for europæiske.
Jeg elsker denne klasse. det er bare rent hygge for at sige det mildt. Vi spiller volleyball, hvilket jeg bare stinker major til. Basket - her gælder det samme som før (man må åbentbart ikke "tackle" folk, hvilket jo er ekstremt kedeligt så) og så løber vi hver 2. uge 1/2 mile run.
jeg synes helt klart at hvis du som udvekslings student bør vælge et idræts fag, ikke blot fordi at du med garanti vil blive bollefed hvis du ikke gør, men også fordi at du skaber venner på en anden måde end hvad du gør i andre fag.

I 3. time har jeg Myth and Legends, hvilket handler om græske guder og således.
Dette fag har jeg lidt blandede meninger om, mest fordi at det til tider kan være ekstremt forvirrende at følge med i, fordi at der er 50 forskellige guder, og selvfølgelig skal de da have 2 forskellige navne, som du skal kunne uden af. forskellige egenskaber og kræfter som du skal kunne huske også.
Jeg vil ikke anbefale dette fag hvis dit engelsk ikke er særligt stærkt, for der er ekstremt mange nye of svære ord, og bøgerne er ikke ligefrem dannet "for nybegyndere" - så dette bør du kraftigt tænke over.

I 4. time har jeg aa, også kendt som Studyhour. Denne klasse varer kun 16 minutter. I disse 16 minutter laver du de lektier som du har fået for i løbet af dagen, eller ugen for den sags skyld.

I 5. time har jeg American History, hvilket - pinligt nok - er en freshman class (en klasse for 9. klasser) men hey jeg er foreigner, så jeg har en undskyldning for at være der inde.
Denne klasse er spændende nok, man lære om landets historie på en hel anden måde, man lære om alle presidenterne, osv.
I klassen har jeg haft 2 fremlæggelser, og 2 afleveringer. Derudover har jeg haft nogle prøver.
KLassen er fin og er rigtig god for udvekslings studenter synes jeg.

I 6. og dagens sidste klasse har jeg Leadership, hvilket er en lege klasse. I klassen lære du at komme ud af din sikre zone, at grine af dig selv, og at komme videre i livet.
Vi har indtil videre lavet utallige lege, og er alle blevet gjort til grin mere en hvad kan tælles på en hånd, men klassen er sjov! rigtig sjov.
Jeg har haft 5 forskellige projekter i klassen.
powerpoint som via en sang og billeder passende til sangen beskriver en bestemt ting som du gerne vil vise folk i klassen, her beskrev jeg mit forhold til min smukke tvillingesøster.
Derefter havde vi "20 questions" hvor du skulle finde på 20 spørgsmål som ikke kunne besvares med et "ja eller nej" og så derefter stille alle i klassen 3 af dine spørgsmål.
Cd cover, hvor du får nogle spørgsmål af læren, som skal besvares med sang titler, og sang tekster.
Inspirational story, som man skal læse for hele klassen.
sidst men ikke mindst har vi valget mellem samfundstjeneste eller endnu en powerpoint, og dette bliver vores sidste of final eksam for denne klasse.

Jeg har kun 2 dage tilbage af dette trimester. Hvilket bedtyder at en 1/3 af mit ophold her er gået.
På mandag og tirsdag har jeg eksamer, og så har vi thanksgiving ferie. når jeg kommer tilbage til skolen har jeg et nyt skema med en masse nye fag, hvilket jeg glæder mig til.


karakter mæssigt ligger jeg fint. jeg dumper kun i matematik, hvilket jo er heldigt :D!
alt i alt har jeg det godt herovre, og jeg elsker (hvor underligt det dog end lyder) at gå i skole her.

christien

No comments:

Post a Comment