CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 1, 2009

Før rejsen - den lange ansøgningsprocess.

hej allesammen
- she's back again! :p

i denne her blog vil jeg som nævnt i både navn og i sidste blog, fortælle omkring den lange ansøgnings process jeg har været igennem, og hvordan den har foregået.

I marts sagde mine forældre go for at jeg kunne sende min ansøgning ind til en et selvskab, dengang havde vi valgt at jeg skulle søge igennem en af de billigere muligheder, kaldt Rotary.

Efter at have skrevet en mega lang og ikke særlig spændene ansøgning på engelsk, som fyldte godt 18 A4 sider, sendte jeg den i april ind - og fik inden et par dage svar.
Der blev aftalt et møde med en af grupperne derfra, og i august tog jeg så ud for at snakke med dem.

mødet omfattede bare en masse fakta, en masse jeg havde styr på i forvejen, så det var ikke særligt spændende, men jeg klarede mig nu fint igennem mødet alligevel.
Da de havde 5 ansøgere i deres gruppe og kun én plads, så var det ikke garanteret at jeg kom afsted, så de ville sende en mail med svaret en uges tid senere, hvilket de gjorde.
En uge senere fik jeg et forventet afslag, hvilket var som at få et hårdt slag i maven, men jeg kom over det og blev derefter kontaktet af en anden gruppe.
Heller ikke denne gruppe havde plads til mig, så det var officielt, jeg kom altså ikke afsted med dem.

Egentligt er jeg meget glad for at jeg ikke blev optaget med dem, da deres program lød meget kontrolleret, og strengt.
Det skal lige siges at man heller ikke selv kan bestemme hvilket land man vil med, med Rotary.
Du kan sagtens ønske usa og ende op i Kina - så jeg er meget glad for at jeg ikke kom med dem.


- Efter de 2 afslag fra Rotary, overtalte jeg mine forældre til at give mig chancen i et andet selvskab, kaldt MyEducation.
Dette selvskab er i modsætning til Rotary 100% dansk, og man bor under sit ophold kun hos en familie, hvor man med Rotary skal bo hos 3-5 familier.

jeg havde kun hørt gode ting omkring MyEducation - (Min bedste veninder rejser med dem, nu og min gamle lære arbejdede hos dem) så det var uden at blinke at det blev det selvskab.
Jeg sendte en ansøgning og fik aftalt møde. SÅ kom der en ansat fra selvskabet hjem til mig og mine forældre, hvor mødet fandt sted.

de første 1 1/2 time fortalte hun om det hele, og derefter tog hun mig til side, og interviewede mig på engelsk. Dette sker til alle møder, da hun skak se at man godt kan snakke sproget, og ikke er bange for at åbne munden.
Det hele var meget hyggeligt og afslappet, og jeg følte mig meget bedre tilpas, end hvad jeg gjorde hos Rotary.

Hun sagde jeg hun ikke var et øjeblik itvivl om at jeg var egnet, og at hun ville meddele hendes kollegaer om at jeg var en god og egnet deltager.
Og det var sådan jeg blev optaget.

derefter begyndte selve ansøgningen, som krævede en læge udtalelse, lære udtalelse, karakter oversætning, foto kollage, og brev til min værts familie.
det var en meget lang og krævende ansøgning, men dette er blot for mit eget bedste.

Så her er jeg, optaget til et år i USA.
Nu venter jeg blot på besked, omkring hvor jeg skal bo, og hos hvem jeg skal bo hos.

Men dette var alt fra idag.

Jeg indsætter lige link, til begge selvskaber nedenunder, hvis i er nysgerrige i at høre mere om det hele.

www.Rotary.yep
www.Myeducation.dk

bye bye

- Christine

4 comments:

 1. Hej Christine,
  Fin blog du har. Jeg skal også selv til USA. Jeg er nu fast læser af din blog, og jeg glæder mig til at læse næste indlæg.
  Ps. Kan jeg linke dig i min blog?
  Knus

  ReplyDelete
 2. Godt at høre at du blev optaget! MyEducation lyder som en god organisation, på trods af at jeg aldrig har hørt om dem :) Jeg skal også til USA næste år, og venter også på at få en værtsfamilie. Jeg kan slet ikke vente - tror det bliver et uforglemmeligt år :D!

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. Hej :D
  jeg skal også på udveksling i USA næste år :D
  Det er en super god blog du har fået lavet dig, jeg er blevet fast læse og glæder mig til at læse de næste indlæg du vil skrive :D
  - jeg skriver også selv en blog, hvis du har lyst til at læse om andre der skal afsted :D
  her er linket : http://kathrinealsaker.blogspot.com/

  ReplyDelete